Archiv novinek - výtvarný obor

Celostátní výtvarná soutěž v GVU

Celostátní výtvarná soutěž v GVU

Žáci naší ZUŠ J. V. Stamice se zúčastnili výtvarné soutěže k výstavě „To není hřbitov, toť můj sad… Kytice Karla Jaromíra Erbena“. Účast v soutěži byla, dle informací od organizátorů, velice četná. Prací se sešlo mnoho ze všech koutů celé České republiky, což potěšilo organizátory soutěže, a s přihlédnutím k množství prací se rozhodli rozšířit posuzované kategorie o speciální kategorii přímo určenou pro ZUŠ. Porota složená z odborných pracovníků galerie vybrala vždy šest nejlepších prací. Výstava finálových prací doplněná některými dalšími vybranými díly proběhne v termínu od 29. 5. do 9. 6. 2024 v suterénních prostorách GVU v Havlíčkově Brodě. A jak naše žákyně z výtvarného oboru v kategorii ZUŠ dopadly?

Více

První ročník ojedinělé akce YGS 2022 Dětského sklářského sympozia

První ročník ojedinělé akce YGS 2022 Dětského sklářského sympozia

Žák Tadeáš Siwek, z výtvarné třídy paní učitelky Zuzany Titzové z naší ZUŠ J. V. Stamice, se zúčastnil prvního ročníku ojedinělé akce YGS 2022 Dětského sklářského sympozia. Odborná porota, v čele s ambasadorkou a čerstvou držitelkou hlavní ceny Czech Grand Design, módní návrhářkou, paní profesorkou Liběnou Rochovou, vyhodnotila pečlivě soutěžní práce a vybrala z každého kraje jednoho až dva účastníky, kteří v slunném červnovém termínu reprezentovali nejen svou školu, ale i svůj kraj na sklářském sympoziu. Sympozium se uskutečnilo ve dnech 23. 6. – 26. 6. 2022 ve sklářské škole v Kamenickém Šenově a ve sklárně Pačinek Glass v Kunraticích u Cvikova.

Více

Pozvánka na otevření nových výstavních prostor a vernisáž výstavy

Pozvánka na otevření nových výstavních prostor a vernisáž výstavy

Srdečně Vás zveme na otevření nových výstavních prostor v obchodní pasáži Lucerna v Havlíčkově Brodě a vernisáž absolventských prací výtvarného oboru s instalací na téma: "Můry". Kdy se společně setkáme?

Více

Výstava prací žáků výtvarného oboru  v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě.

Výstava prací žáků výtvarného oboru v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě.

Zveme Vás na výstavu prací žáků výtvarného oboru v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě, která bude přístupná i v týdnu akcí ZUŠ připravovaných v rámci ročníku OPEN ZUŠ 2022.

Více

Mimořádný úspěch žáka výtvarného oboru v soutěži:

Mimořádný úspěch žáka výtvarného oboru v soutěži: "Bájné bytosti Křišťálového údolí "

Účastí našeho žáka v soutěži jsme se zapsali na seznam historicky prvního ročníku ojedinělé akce YGS 2022 Dětského sklářského sympozia. Odborná porota vybírala z 291 soutěžních prací, které přišly z 42 Základních uměleckých škol z dvanácti krajů České republiky. Odborná porota, v čele s ambasadorkou a čerstvou držitelkou hlavní ceny Czech Grand Design, módní návrhářkou, paní profesorkou Liběnou Rochovou, vyhodnotila pečlivě práce a vybrala z každého kraje jednoho až dva účastníky, kteří budou reprezentovat nejen svou školu, ale i svůj kraj na připravovaném sympoziu.

Více

49. ročník Mezinárodní dětské výtvarné výstavy Lidice

49. ročník Mezinárodní dětské výtvarné výstavy Lidice

Do letošního 49. ročníku na téma „ROBOT a umělá inteligence“ přišlo celkem 11 213 soutěžních prací ze 72 zemí.

Více

Komorní výstava Hommage à Václav Černoch

Komorní výstava Hommage à Václav Černoch

Generační pocta výtvarníku a pedagogu Václavu Černochovi, který svým působením v havlíčkobrodské Základní umělecké škole na Smetanově náměstí trvale ovlivnil několik generací svých žáků. Vernisáž výstavy proběhne v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě v pátek 2. 7. 2021 v 18:00 hodin.

Více

INFORMACE K PROVOZU ŠKOL od 24. května  2021 do odvolání

INFORMACE K PROVOZU ŠKOL od 24. května 2021 do odvolání

POZOR - v návaznosti na jednání Vlády ČR a vydaná mimořádná opatření je, s účinností od pondělí 24. května 2021 do odvolání, v ZUŠ umožněna osobní přítomnost na skupinové konzultaci a osobní přítomnost v počtu vyšším než 10 žáků za stanovených podmínek pro účastníky vzdělávání

Více

INFORMACE K PROVOZU ŠKOL od 10. května  2021 do odvolání

INFORMACE K PROVOZU ŠKOL od 10. května 2021 do odvolání

POZOR - v návaznosti na jednání Vlády ČR a vydaná mimořádná opatření je, s účinností od pondělí 10. května 2021 do odvolání, v ZUŠ povolena individuální prezenční výuka 1x1 a osobní přítomnost na skupinové konzultaci nebo výuce ve vnitřních prostorech v nejvyšším počtu 3 žáků (3 žáci a jeden pedagogický pracovník). Dále jsou umožněny, dle stanovených pravidel, skupinové konzultace ve vnějších prostorech.

Více

Přijímací talentové zkoušky do výtvarného oboru

Přijímací talentové zkoušky do výtvarného oboru

Zájemce o studium výtvarného oboru zveme k přijímacím talentovým zkouškám, které proběhnou ve čtvrtek 3. 6. 2021 v hlavní budově školy v Havlíčkově Brodě na Smetanově náměstí čp. 31 v čase od 14:00 do 17:00 hodin (učebny VO č. 30 a 32). Ke studiu mohou být přijati žáci od 5 let věku. Výuka v základním prezenčním studiu probíhá 1x týdně 3 vyučovací hodiny.

Více