Archiv novinek - hudební obor

Krajské kolo soutěžní přehlídky žáků ZUŠ ve sborovém zpěvu.

Krajské kolo soutěžní přehlídky žáků ZUŠ ve sborovém zpěvu.

V pátek 31. března 2023 se na ZUŠ Bystřice nad Perštejnem konalo krajské kolo soutěžní přehlídky žáků ZUŠ ve sborovém zpěvu. Soutěže se zúčastnilo celkem 11 pěveckých sborů ze základních uměleckých škol Kraje Vysočina, naši ZUŠ J. V. Stamice reprezentovaly hned dva sbory: Prímadonky z Havlíčkova Brodu a Děs naší ZUŠ z pobočky v Přibyslavi. S jakým výsledkem se z Bystřice navrátily?

Více

Krajské kolo soutěže ZUŠ ve hře na akordeon

Krajské kolo soutěže ZUŠ ve hře na akordeon

V sobotu 25. března 2023 se v sále naší ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod konalo Krajské kolo soutěže ZUŠ ve hře na akordeon. Soutěže se zúčastnilo téměř 40 sólistů a 8 komorních těles. Porota tak měla nelehký úkol – mezi mnoha vynikajícími hráči musela vybrat pouze 12 akordeonistů, kteří náš kraj budou reprezentovat na Ústředním kole akordeonové soutěže v Chrudimi v květnu letošního roku. Soutěž byla podpořena MŠMT ČR, městem Havlíčkův Brod a Krajem Vysočina. Kompletní výsledková listina celé soutěže je k dispozici na webové stránce www.soutezezus.cz pod odkazy: 3. Hra na akordeon - soutěžní kola - krajská - Kraj Vysočina - ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod - výsledková listina. Soutěž se nesla v přátelské a tvůrčí atmosféře, jejím cílem bylo mladé instrumentalisty především motivovat a povzbudit v další umělecké tvorbě. Jak si vedli žáci naší školy?

Více

Výsledky okresního kola soutěže žáků ZUŠ ve hře na akordeon

Výsledky okresního kola soutěže žáků ZUŠ ve hře na akordeon

Okresní soutěž se konala na naší ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod ve čtvrtek 16. února 2023. Klání se účastnilo celkem 24 akordeonistů v sólové hře, 4 komorní soubory a jeden orchestr ze základních uměleckých škol okresu Havlíčkův Brod. Soutěž byla podpořena MŠMT ČR a Krajem Vysočina. Kompletní výsledková listina celé soutěže je k dispozici na webové stránce www.soutezezus.cz pod odkazy: 3. Hra na akordeon - soutěžní kola - okresní - Havlíčkův Brod - výsledková listina. Soutěž se nesla v přátelské a tvůrčí atmosféře, jejím cílem bylo mladé instrumentalisty především motivovat a povzbudit v další umělecké tvorbě. Jak si vedli žáci naší školy?

Více

Viktor Stocker obhájil prestižní ocenění pro mladé skladatele

Viktor Stocker obhájil prestižní ocenění pro mladé skladatele

I v letošním roce se náš žák Viktor Stocker rozhodl zúčastnit prestižní německé soutěže pro mladé skladatele „Jugend komponiert“. Tentokrát pro tuto soutěž zkomponoval skladbu „Terra incognita“ pro klarinet a akordeon. Tříčlenná porota složená z renomovaných skladatelů v letošním ročníku hodnotila téměř 200 sólových i komorních skladeb.

Více

Soutěže Trophée Mondial De L'accordéon

Soutěže Trophée Mondial De L'accordéon

V průběhu prosince 2022 se konalo mezinárodní kolo soutěže Trophée Mondial De L'accordéon, jedné z největších akordeonových soutěží. Tato soutěž probíhala již od jara 2022, kdy každá země pořádala kvalifikační kolo, ze kterého se vybírali nejlepší hráči, kteří následně postoupili do mezinárodního kola. Ze ZUŠ J. V. Stamice se v červnu 2022 v Dobřanech kvalifikovali Johanka Juklová a Viktor Stocker ze třídy paní uč. Markéty Laštovičkové a Liliana Beránková ze třídy paní uč. Ivany Laštovičkové.

Více

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ HUDBY

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ HUDBY

V letošním roce proběhl 30. ročník významného českého sborového festivalu “Mezinárodní festival adventní a vánoční hudby s Cenou Petra Ebena”, který se konal v Praze v termínu 2. – 3. prosince 2022. Záštitu tomuto mezinárodnímu festivalu poskytlo hlavní město Praha. Náš dívčí sbor Prímadonky se v sobotu 3. 12. 2022 zúčastnil své první mezinárodní soutěže v konkurenci 19 sborů z Čech, Polska, Litvy, Estonska Maďarska, Slovinska a Chorvatska.

Více

Úspěchy žáků na mezinárodní soutěži v Praze

Úspěchy žáků na mezinárodní soutěži v Praze

Na konci října 2022 proběhl v Praze 8. ročník Mezinárodní akordeonové soutěže. Soutěžního klání se zúčastnili akordeonisté z deseti států Evropy. Naši ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod reprezentovali ze třídy paní uč. Ivany Laštovičkové Daniel Kocián, Anežka a Kristina Veletovy, Liliana Beránková a Akordeonový orchestr Pohoda, třída paní uč. Markéty Laštovičkové byla zastoupena Johankou Juklovou.

Více

Mezinárodní houslová soutěž PhDr. Josefa Micky v Praze

Mezinárodní houslová soutěž PhDr. Josefa Micky v Praze

Ve dnech 21. - 23. října 2022 proběhl v Praze X. ročník Mezinárodní houslové soutěže PhDr. Josefa Micky. Naší ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod reprezentovala na mezinárodní úrovni žákyně Jitka Musílková ze třídy pana učitele Petra Mašlaně.

Více

Německá hudební soutěž pro mládež „Jugend musiziert“

Německá hudební soutěž pro mládež „Jugend musiziert“

V první polovině června 2022 se dvanáctiletý Viktor Stocker z akordeonové třídy paní učitelky Markéty Laštovičkové zúčastnil finálového kola největší německé hudební soutěže pro mládež „Jugend musiziert“, které se konalo v Oldenburgu. Celá soutěž trvala již od března 2022 a sestavené poroty vybíraly nadané děti z německých rodin a po celé Evropě.

Více

TALENT VYSOČINY 2022

TALENT VYSOČINY 2022

V úterý 21. června 2022 proběhlo v kulturním domě ve Žďáře nad Sázavou předávání cen Talent Vysočiny 2022 a cen hejtmana Kraje Vysočina. V uměleckém oboru bylo nominováno celkem osm žáků ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod.

Více

Celostátní akordeonová soutěž Dobřany 2022

Celostátní akordeonová soutěž Dobřany 2022

Ve dnech 10. – 12. června 2022 proběhl v Dobřanech u Plzně 2. ročník Celostátní akordeonové soutěže s výběrem kandidátů na jednu z největších světových soutěží CMA. Ze ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod se této soutěže zúčastnili Viktor Stocker, Johanka Juklová, Adéla Tomášková (třída uč. Markéty Laštovičkové), Anežka Veletová, Kristina Veletová, Liliana Beránková, Aneta Glattová a Eliška Vaňkátová (třída uč. Ivany Laštovičkové). Soutěž hodnotila 11 členná porota odborníků z konzervatoří a ZUŠ, o umístění v soutěži rozhodovaly i setiny bodů.

Více

Mezinárodní soutěže v Rajeckých Teplicích a v chorvatské Pule

Mezinárodní soutěže v Rajeckých Teplicích a v chorvatské Pule

V období od 24. do 27. května 2022 proběhly za účasti havlíčkobrodských akordeonistů dvě známé mezinárodní akordeonové soutěže v Rajeckých Teplicích a v chorvatské Pule. Jak naši hudebníci v soutěžích reprezentovali?

Více