Novinky

YGS 2024 Dětské sklářské sympozium

YGS 2024 Dětské sklářské sympozium

Dětské sklářské sympozium se konalo 20.6.-23.6. v Kamenickém Šenově

Více

Mezinárodní soutěž Dobřany

Mezinárodní soutěž Dobřany

Ve dnech 14. – 16. června 2024 proběhl v Dobřanech 4. ročník Mezinárodní akordeonové soutěže s výběrem kandidátů na světovou soutěž CMA. Soutěže se zúčastnilo více než 160 hudebníků, soutěžní výkony hodnotili porotci z České republiky, Francie, Chorvatska a Slovinska. Naší ZUŠ J.V.Stamice Havlíčkův Brod (třídu paní uč. Ivany Laštovičkové) reprezentovali v Dobřanech Filip Pešek, Natálie Pražáková, Petr Pešek, Anežka Veletová, Liliana Beránková, Kristina Veletová, ze třídy paní uč. Markéty Laštovičkové soutěžily dívky: Beata Mach, Johanka Juklová a Lucie Koťarová, třídy paní uč. Markéty Laštovičkové a pana uč. Petra Mašlaně byly zastoupeny Duem L+L a Duem Accovio, ze třídy paní uč. Ivany Laštovičkové a pana uč. Luboše Pavlíka soutěžil v Dobřanech Akordeonový orchestr Pohoda.

Více

V průběhu měsíce května proběhly dvě mezinárodní akordeonové soutěže s účastí žáků ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod

V průběhu měsíce května proběhly dvě mezinárodní akordeonové soutěže s účastí žáků ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod

V polovině května 2024 proběhl v chorvatské Pule 47. ročník Mezinárodní akordeonové soutěže. Soutěž probíhala čtyři dny ve třech sálech a zúčastnili se jí vynikající akordeonisté z Chorvatska, Srbska, Slovinska, Černé Hory, Bosny a Hercegoviny, České republiky, Slovenska, Polska, Německa, Španělska, Portugalska, Itálie, Dánska, Finska, Moldávie, Litvy a Číny, mezi nimi i akordeonisté celosvětových jmen. S těmito hráči poměřili své hudební schopnosti i akordeonisté z naší ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod. Koncem května 2024 se sjeli akordeonisté na XXII. Mezinárodní soutěžní festival Euromusette Goldentango do slovenských Rajeckých Teplic. Také na tomto soutěžním festivalu měla naše škola významné a početné zastoupení. Jak obě soutěže dopadly?

Více

ÚSTŘEDNÍ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ VE HŘE NA KYTARU

ÚSTŘEDNÍ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ VE HŘE NA KYTARU

Ve dnech 24. - 25. května 2024 se na Základní umělecké škole F. L. Gassmanna v Mostě konalo ústřední kolo soutěže ZUŠ ve hře na kytaru. Soutěže se v sólových kategoriích zúčastnilo celkem 63 soutěžících ze základních uměleckých škol celé České republiky. Z naší ZUŠ J. V. Stamice se soutěže zúčastnil Daniel Dočkal ze třídy pana uč. Jana Mutla.

Více

ÚSTŘEDNÍ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ VE HŘE NA SMYČCOVÉ NÁSTROJE

ÚSTŘEDNÍ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ VE HŘE NA SMYČCOVÉ NÁSTROJE

Ve dnech 16. - 19. května 2024 se v ZUŠ Liberec konalo ústřední kolo soutěže ZUŠ ve hře na smyčcové nástroje. Soutěže se zúčastnilo celkem 179 soutěžících ze základních uměleckých škol z celé České republiky. Jak dopadly žákyně reprezentující naší školu?

Více

Mezinárodní akordeonová soutěž v Havířově

Mezinárodní akordeonová soutěž v Havířově

V pátek 3. května 2024 se konala Mezinárodní akordeonová soutěž v Havířově, která je v současné době jednou z nejnáročnějších českých soutěží. V předchozích letech soutěž probíhala vždy v Ostravě, pro letošní ročník se organizátoři dohodli na změně místa konání. Z naší ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod se soutěže zúčastnili Viktor Stocker a Johanka Juklová ze třídy paní uč. Markéty Laštovičkové, která byla členkou mezinárodní poroty a hodnotila tak 70 soutěžních výkonů.

Více

MIMOŘÁDNÝ ÚSPĚCH ŽÁKYNĚ VÝTVARNÉHO OBORU V SOUTĚŽI YGS 2024:

MIMOŘÁDNÝ ÚSPĚCH ŽÁKYNĚ VÝTVARNÉHO OBORU V SOUTĚŽI YGS 2024: "PLANETA SKLO "

Úspěšnou účastí našich žáků jsme se zapsali na seznam letošního ročníku soutěže Dětského sklářského sympozia YGS 2024 "Planeta sklo". Práce byly hodnoceny odbornou porotou vedenou ambasadorkou, držitelkou hlavní ceny Czech Grand Design, módní návrhářkou, paní Liběnou Rochovou. Práce byly posuzovány ve čtyřech kategoriích. Odborná porota vybírala ze 715 prací ze všech krajů ČR a německé oblasti Weißwasseru. Vítězové z jednotlivých krajů ČR mají možnost zúčastnit se Dětského sklářského sympozia YGS 2024 a svůj návrh realizovat ze skla pod vedením zkušených sklářů. Samotné symposium se bude konat 20.6 – 23.6. 2024 ve sklářské škole v Kamenickém Šenově a ve sklárně Pačinek Glass v Kunraticích u Cvikova.

Více

World Open Online Music Competition 2024

World Open Online Music Competition 2024

V první polovině dubna 2024 se konala jarní edice mezinárodní hudební soutěže World Open Online Music Competition, která je organizována v srbském Bělehradu. Soutěže se zúčastnili sólisté a komorní uskupení ze Slovinska, Polska a České republiky. Soutěžící byli rozděleni do kategorií podle věku a nástroje, jejich výkony pak odborná porota hodnotila na základě zaslaných nahrávek. Z naší ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod se soutěže zúčastnili Liliana Beránková a Kristina Veletová ze třídy paní uč. Ivany Laštovičkové, dále pak Filip Němec z pobočky ZUŠ ze třídy paní uč. Markéty Laštovičkové.

Více

Choralia magna 2024 – krajské kolo celostátní přehlídky pěveckých sborů dětí, mládeže a dospělých

Choralia magna 2024 – krajské kolo celostátní přehlídky pěveckých sborů dětí, mládeže a dospělých

Ve čtvrtek 11.dubna 2024 proběhlo v nedaleké Chotěboři krajské kolo Choralia magna 2024, soutěže konané k příležitosti Roku české hudby 2024.

Více

Přehlídka dětských pěveckých sborů Zahrada písní 2024

Přehlídka dětských pěveckých sborů Zahrada písní 2024

V Praze se ve dnech 6. - 7. dubna 2024 konal 17. ročník celostátní soutěžní přehlídky dětských pěveckých sborů Zahrada písní 2024. Z naší ZUŠ J. V. Stamice se v neděli 7. dubna 2024 přehlídky zúčastnily dva sbory: DĚS naší ZUŠ a Prímadonky. Jaká ocenění si z celostátní přehlídky sbory přivezly?

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ VE HŘE NA SMYČCOVÉ NÁSTROJE

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ VE HŘE NA SMYČCOVÉ NÁSTROJE

Ve čtvrtek 11. dubna 2024 se v ZUŠ Jihlava konalo krajské kolo soutěže ZUŠ ve hře na smyčcové nástroje. Soutěže se zúčastnilo celkem 46 soutěžících z šestnácti základních uměleckých škol kraje Vysočina. Jak dopadly žákyně reprezentující naší školu?

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ VE HŘE NA KYTARU

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ VE HŘE NA KYTARU

Ve čtvrtek 11. dubna 2024 se na naší ZUŠ J. V. Stamice konalo krajské kolo soutěže ZUŠ ve hře na kytaru. Soutěže se zúčastnilo celkem 26 soutěžících ze třinácti základních uměleckých škol kraje Vysočina. Díky podpoře UR ZUŠ, našeho kraje Vysočina a města Havlíčkova Brodu mladí hudebníci obdrželi také věcné odměny. Zahájení soutěže a vyhlášení výsledků odpolední části hudebního klání podpořili svojí účastí i pan místostarosta Ing. Vladimír Slávka a paní místostarostka Marie Rothbauerová. Kompletní výsledková listina je k dispozici na webové stránce www.soutezezus.cz pod odkazem: 1. Hra na kytaru - soutěžní kola - krajská - Kraj Vysočina - ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod - výsledková listina. Jak se umístil žák zastupující naší školu?

Více